Oliemassage

Bij Ganesha Almere kun je op afspraak een traditionele Indiase warme olie-massage ondergaan.

Deze full-body massage is geheel op Ayurvedische basis. Dat betekent onder andere dat er wordt gewerkt met kruidenolie, afgestemd op jouw persoon, jouw behoeften en jouw situatie. De Ayurvedische massage is dan ook een therapeutische massage.

Abhyanga – volledige massage

Uit het rijke assortiment aan Ayurvedische behandelingen geven wij de abhyanga, de volledige lichaamsmassage, waarbij ook het hoofd en de voeten worden gemasseerd. De warme olie is een weldaad voor de huid en wordt waar nodig aangevuld met etherische olie.

Je ligt op een massagetafel, comfortabel onder warme handdoeken en zowel de voor- als de achterzijde van het lichaam wordt behandeld.

Aan de massage gaat een vragenlijst vooraf met een persoonlijk gesprek, de anamnese. Dat bepaalt de exacte behandeling en aanpak.

massage

Wat is ayurveda?

Ayurveda is letterlijk: de kunst van het leven. Het is een oeroude Indiase gezondheidsleer die geheel uitgaat van het streven naar balans, naar harmonie. Uitgangspunt is dat ieder mens zijn eigen basisconstitutie heeft. Het is dìe basis die bepaalt of iemand in balans is. Er zijn drie basistypen (dosha’s), die in vele varianten voorkomen. Door leefstijl, eetpatroon, omgeving, et cetera wordt de overheersende dosha in balans gebracht of juist uit zijn evenwicht gebracht.

Doordat in het systeem van ayurveda de balans centraal staat is de kijk van de ayurvedische therapie meer gericht op het voorkómen van disbalans, van ziekte, dan op het acuut genezen ervan. Een ayurvedisch arts wordt dan ook vaak geraadpleegd als iemand gezond is, juist om ziekte te vermijden.