Les 5-10 oktober 2014

Reinigende ademhaling Concentratie op 'Hoe bekijk jij de wereld' Yoga ademhaling Rekken en strekken Ardhachakrasana (Halve wielhouding) Rechtop staan. Rechterarm opgestrekt langs het oor, linkerarm langs de flank. Op UIT naar links strekken, rechterarm horizontaal naar links strekken, linkerhand richting kinkerknie laten zakken. Herhaal andere zijde. Parsvakonasana (Zijwaartse hoekhouding) Spreidstand, rechtervoet zijwaarts, hoofd ook die …

imageReinigende ademhaling
Concentratie op ‘Hoe bekijk jij de wereld’

Yoga ademhaling
Rekken en strekken

Ardhachakrasana (Halve wielhouding)
Rechtop staan. Rechterarm opgestrekt langs het oor, linkerarm langs de flank. Op UIT naar links strekken, rechterarm horizontaal naar links strekken, linkerhand richting kinkerknie laten zakken.
Herhaal andere zijde.

Parsvakonasana (Zijwaartse hoekhouding)
Spreidstand, rechtervoet zijwaarts, hoofd ook die kant op gericht, armen in de zij. Op UIT lichaam omlaag, rechterknie buigen en je rechterhand naar de vloer, naast de voet brengen. Op IN strek de linkerarm in het verlengde van het lichaam en kijk naar de vingertoppen. Doorademen.
Herhaal andere zijde.
Verstevigt de liezen, kuitspieren, traint de dijspieren. Masseert de organen in de buik, bestrijdt overtollig vet rond de maag.

Vrksasana (Boomhouding)

Ekapada Ushtrasana (Eenbenige kameelhouding)
Op de knieën zitten, plaats je rechtervoet naar voren, rechterknie recht boven de rechtervoet, zodat het onderbeen recht staat. Beide handen op de rechterknie leggen.
Op IN maak een voorwaartse beweging, borst naar voren, strek de linkerarm omhoog. Je strekt de borstkas en het bovenbeen.
Op UIT keer terug, arm naar beneden, hand op de knie. Herhaal vier keer en hou de arm omhoog, eerst twee ademhalingen, dan drie, dan vier.
Herhaal andere zijde.

Paschimottanasana (westenuitrek houding)

Halasana (Ploeghouding)
Achteroverstrekking, liggend op de rug. Via de Kaarshouding naar achteren strekken.

Bhujanasana (Cobrahouding)

Ujjayi Pranayama
Yoga Nidra

Frans Zwagemakers

Frans Zwagemakers

Geb. 1957. Adviseur Economische Zaken bij gemeente Almere, yogadocent sinds 2001, onafhankelijk distributeur van Beyuna voedingssupplementen en vitamines. Getrouwd, vader van drie kinderen.

Related Posts