Lesopzet week 23-28 maart 2014 Saucha

Thema: Saucha, de eerste van de vijf Niyama' s. Niyama's zijn verplichtingen, geboden. Dingen die je altijd en onder alle omstandigheden kunt doen. De eerste verplichting is die van saucha, reinheid, zuiverheid. Niet alleen fysiek, je lichaam schoonmaken, maar ook inwendig (qua eten en drinken). En in je handelen, je spreken en schrijven en in …

Thema: Saucha, de eerste van de vijf Niyama’ s.

Niyama’s zijn verplichtingen, geboden. Dingen die je altijd en onder alle omstandigheden kunt doen. De eerste verplichting is die van saucha, reinheid, zuiverheid. Niet alleen fysiek, je lichaam schoonmaken, maar ook inwendig (qua eten en drinken). En in je handelen, je spreken en schrijven en in je denken.

1. Reinigende ademhaling

2. Concentratie op Saucha

3. Yoga ademhaling

4. Rekken en strekken

5. Trikonasana (Driehoekshouding). Let op dat je het hoofd recht boven de voet houdt! Spreidstand, rechter voet naar buiten gedraaid, linker voet dwars geplaatst. Armen schouderhoog gestrekt, je gezicht naar rechts gedraaid. Op UIT breng je de rechterhand naar beneden, de linkerarm loodrecht omhoog gestrekt en je strekt naar beneden, met je rechterhand naar je rechtervoet, hoofd boven de voet!

Herhaal andere zijde.

6. Ashwa Sanchalanasana (Houding van het Paard)

7. Marjariasana (Houding van de Kat)

8. Parvatasana (Houding van de Hond)

9. Groet met de Acht Punten

10. Bhujangasana (Cobra)

11. Drie-in-een: vanuit de Cobra, in de Hondhouding, in de Groet met de Acht Punten, in de Cobra, etc.

12. Shava Udarakarshanasana (Liggende, volledige torsi)

13. Nadi Shodhana Pranayama

14. Kapalbhati Pranayama

15. Yoga Nidra met Sankalpa

Frans Zwagemakers

Frans Zwagemakers

Geb. 1957. Adviseur Economische Zaken bij gemeente Almere, yogadocent sinds 2001, onafhankelijk distributeur van Beyuna voedingssupplementen en vitamines. Getrouwd, vader van drie kinderen.

Related Posts